Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Vandaag vrijdag 18 september eindelijk de wandeling van 14,92 km voor clubleden kunnen maken en dat onder een stralend blauwe hemel.

Van een “Indian Summer” gesproken met een temperatuur van 25 graden in de tweede helft van september!

Ook deze wandeling vertrok aan het Scoutsheem en leidde me meteen de bossen in. Nu ging het echter al snel richting Nederland en dit via het waterzuiveringsstation aan het Elsbroek.

Overal onderweg werden stukjes van diverse trappistenwandelroutes aangedaan: Westmalle, Zundert, Rochefort.

Meer naar de grens passeerden we het kapelletje aan de Mulk en het monument voor de neergestorte Halifax bommenwerper aan de Toomstraat.

De wandelroute liep via Berg naar het centrum van Gastel.

Heel mooi werd het aan de Strijper Aa beek, waar enkele koeien verfrissing zochten in een vennetje en de heide nog volop in bloei stond.

Een heel mooi initiatief hier en zeker ook in België zijn de stroken met veldbloemen langs weides en velden.

Vervolgens leidde de route me weer Vlaanderen in via grenspaal nr. 174 en de Doodendraad (de eerste constructie uit 2000, die in 2015 een fraaie update kreeg en enkele honderden meters verderop aangevuld werd met een nog meer uitgebreide versie).

Weinigen weten dat hier ook een douanepaal uit 1662 staat. Deze paal duidde de belangrijkste grensovergang aan uit die tijd: alle verkeer van Achel en Hamont naar Budel, Leende en Maarheeze (en omgekeerd) passeerde hier en diende tol te betalen aan de overheid van die tijd, de Admiraliteit van de Maas.

Nog enkele aangename kilometers door de bossen en het Scoutsheem kwam weer in zicht.

Wat een fijne manier om de omgeving van Hamont-Achel te verkennen en nieuwe paadjes te leren kennen!

Kaartje 14,92 km

Aanbevolen artikels