Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Dit is een groepswandeling enkel voor leden!

Het volledige parcours van de route is (gedeeltelijk) een onderdeel van de GR 5 (Grote Routepad) Noordzee – Middellandse Zee.

Vanuit het station van Herentals lopen we eerst door het mooie begijnhof uit de 17de eeuw. Het is een deels ommuurd driehoekig plein met in het midden een statige kerk. Dan gaan we tot aan de vistrap aan de Kleine Nete en blijven de rivier een hele tijd volgen. We komen aan het beschermde monument van de Kruisberg uit de 15de eeuw, waar een van de eerste Belgische kruiswegen uitgebeeld wordt. Door prachtige bossen met heide, venen en moerassen gaat het verder. Via Bobbejaanland wandelen we langs het Zeggegebied. Via de korenmolen Van ’t Veld bereiken we het kanaal Bocholt-Herentals om uiteindelijk in Geel te finishen.

We stappen met zijn allen op in het treinstation van Hamont. Zorg dat je zelf voor het vertrek je treinticket hebt gekocht ofwel online ofwel in het station.

Vertrek Hamont: 9:19u

Aankomst Herentals: 10:18u

Treinticket

65plus

8,30 €

Totaal Heen en terug

Standaard ticket

9,80 €

Hamont-Herentals

Standaard ticket

7,90 €

Geel-Hamont

Standaard ticket

8,90 €

Olen-Hamont

10rittenkaart

10,20 €

Per rit besteld via site

10rittenkaart

9,90 €

Per rit besteld via App

Een standaardticket is dus goedkoper dan een 10rittenkaart wegens de korte afstand

We wandelen als één groep van Herentals richting Geel over een afstand van 14 km of 22,50 km.

Er is voor iedereen een eerste stop voorzien na 6,5 km aan HTC (tennisclub) Ter Heyde, waar je je eigen boterhammen mag opeten of van het menu kan bestellen (Broodjes / Broodjes Smos / Pizza’s).

De tweede stop ligt 4,5 km verderop (in totaal dan 11 km afgelegd) aan café De Nete (bij Bobbejaanland). Hier zullen enkel de wandelaars van de 14 km rusten, want die gaan aansluitend de Lichtaartseweg nog 3 km volgen tot het station van Olen, waar ze de trein retour Hamont nemen.

De wandelaars van de 22,5 km lopen aan café De Nete nog 3,5 km door tot ze een stop hebben aan café Bakkersmuseum (in totaal 14,50 km afgelegd). Daarna wordt er nog 8 km verder gewandeld tot aan het station van Geel waar ze dan de trein richting Hamont nemen.

Trein terug

Olen – Hamont

49 min na het uur spoor 2

Geel – Hamont

55 min na het uur spoor 2

Voor het vlotte verloop graag inschrijven via een mail naar degrevenbroekers@gmail.com met vermelding van je naam en de gekozen afstand.

Aanbevolen artikels