Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Onze parcoursmeesters hadden twee nieuwe wandelingen via knooppunten uitgezet, vertrekkende vanaf het Scoutsheem in Hamont.

Samen met Betty ben ik zaterdagnamiddag de korte wandeling van 6,4 km gaan doen en dit onder een fraai najaarszonnetje.

Na het parkeren van de auto aan het Scoutsheem trokken we meteen de bossen in over een semi-verhard fietspad, richting Haarterheide.

Via enkele mooie bospaadjes en over stukjes mountainbike-parcours passeerden we de mooie omgeving bij De Waag. Het viel ons beiden op hoe helder het water van het beekje hier wel was!

Verschillende keren tijdens de wandeling kruisten of volgden we het parcours waar Natuur en Bos van de Vlaamse overheid bredere stroken van bomen had vrijgemaakt, zodat hier verbindingsstroken voor de dieren konden ontstaan.

De wandeling bleef in de bossen rond De Zonberg en Haarterheide en bracht ons richting de grafheuvels Haarterheide en het Boskerkhof.

Een glimlach kon er af bij het zien van knooppuntplaatje 166, dat door een ijverige vrijwilliger (met een pintje te veel op?) ondersteboven is opgeschroefd.

Dan ging het richting De Vègtes, onze enige stopplaats onderweg (een stop voorzien op een kort parcours van 6,4 km! Ik ken er eentje die opgetogen was!). We konden op het terras in het zonnetje genieten van ons drankje.

Dan weer via een mooi bospaadje richting ons vertrekpunt, nog nagenietend van een fijne namiddag.

Scoutsheem clubleden kaartje 6,33 km

Begin volgende week ga ik voor de tweede wandeling van een kleine 15 kilometer!

Aanbevolen artikels