Je kan ons bellen

011 62 15 09

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Tijdens onze laatste (en eerste) bestuursvergadering na de corona ‘lockdown’ periode hebben we beslist om elke veertien dagen een wandeling voor eigen clubleden aan te bieden, zeker nu verplaatsingen per autocar en deelnames aan andere wandelingen nog steeds niet mogelijk zijn.

Deze wandelingen worden (voorlopig) vanuit vier verschillende startlocaties aangeboden en worden volledig uitgepijld door onze parcoursmeesters.

Elke veertien dagen zijn deze wandelingen beschikbaar voor individueel starten of per gezin of met vriendenkring vanaf zaterdagmorgen tot zondagmiddag 16u00, waarna de pijlen en linten weer worden verwijderd.

De eerste wandeling ging afgelopen weekend zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020 door aan de Kettingbrug te Hamont en de wandelaars konden kiezen uit een parcours van 7 km of een langere route van 12 km. Ook konden beide routes gecombineerd worden tot een grotere route van 19 km.

We trokken er met zijn tweetjes op uit om de kortere route van 7 km te wandelen met vertrek aan de parking van de visvijver van De Walvissers Hamont, een erg mooie locatie aan de Kettingbrug.

Onder een heerlijk zonnetje startten we aan de parking en stapten vervolgens de Kettingbrug over om daarna richting Sint-Huibrechts-Lille te wandelen.

Dit over paadjes en weggetjes waar geen van ons beiden ooit had gewandeld. Maar wat een mooi parcours!

Na enkele kilometers kregen we het bordje met de splitsing van de afstanden in zicht en kozen we voor de kortste afstand van 7 km.

Verder ging het langs een aspergeveld en een veld met grove bieslook. En onderweg ook een erg gevarieerde rijkdom aan plantjes:  slangenkruid, jacobskruiskruid, harig wilgenroosje…

Heel erg mooi werd het aan De Koelen (van Winters) in Kaulille, met mooie waterplassen en een fantastisch uitzicht vanop een bank op de heuvel.

En ook hier weer een prachtige plantenweelde: zandblauwtje, koningskaars, leverkruid, teunisbloem…

Tijdens de laatste kilometer sloeg het weer om en enkele honderden meters voor het clublokaal van de vissers begon het te regenen.

Maar erg genoten van deze wandeling en wij niet alleen: we weten al dat er zeker 21 wandelaars op zaterdag en 33 op zondag hebben gewandeld op één of beide parcours! Een onverhoopt groot succes voor deze nieuwe start!

Aanbevolen artikels