Je kan ons bellen

011 62 15 09

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Fietstocht en BBQ

Fietstocht en BBQ

Fietstocht en BBQ zaterdag 17 augustus 2019

Parochiezaal Hamont-Lo

70 km: richting Thorn Vertrek 10:00

35 km: richting Stramproy Vertrek 13:30

We fietsen in groep aan een rustig tempo van 15 km/uur.

Iedereen kan kiezen voor de afstand die het best past:

  • een langere van 70 km, die het ‘witte’ stadje Thorn aandoet. Thorn maakt nu deel uit van de gemeente Maasgouw en ligt in Nederlands Limburg.
  • een kortere van 35 km naar Stramproy. Dit dorp ligt ook in Nederlands Limburg en maakt nu deel uit van Weert.

Inschrijving 15€

Afsluitend BBQ om 17:00

Thorn
Stramproy
Wandeling

Wittebergwandeling dinsdag 24 maart 2020

Helaas zijn we verplicht mee te delen dat de Wittebergwandeling van dinsdag 24 maart 2020 is geannuleerd wegens de impact van het coronavirus.

Zowel de Belgische als de Nederlandse overheden hebben vandaag beslist om alle sportevenementen (in Nederland alle activiteiten met meer dan 100 deelnemers) te verbieden.

We hopen iedereen weer te zien op onze volgende wandeling: de Sint-Jobswandeling op zondag 7 juni 2020!

Busuitstap

Busuitstap Leudal zondag 15 maart 2020

Helaas zijn we verplicht mee te delen dat de busreis van zondag 15 maart 2020 naar Leudal is geannuleerd wegens de impact van het coronavirus.

Zowel de Belgische als de Nederlandse overheden hebben vandaag beslist om alle sportevenementen (in Nederland alle activiteiten met meer dan 100 deelnemers) te verbieden.

We zullen deze reis in 2021 opnieuw aanbieden en hopen dat we dan opnieuw dezelfde aantallen inschrijvingen mogen ontvangen (liefst 56 Grevenbroekers hadden ingeschreven).

We hopen iedereen weer te zien op onze volgende busuitstap naar De Klinge op zondag 19 april!

Busuitstap

Busreis Leudal zondag 15 maart 2020

Zondag 15 maart trekken we naar het mooie Leudal in Nederlands Limburg.

WSV Wandellust Leudal organiseert dan gedurende twee dagen (zaterdag 14 en zondag 15 maart) prachtige wandelingen met als startplaats Horn.

Afstanden: 5 – 10 – 15 – 20 – 25 – 30 – 40 km.

Vertrek: 08:00u parking De Wal Hamont

Terugreis: 16:30u

Inschrijven graag voor 9 maart!

Voor alle wandelaars die een korte afstand kiezen, voorzien we om 14:00u nog een uitstap per autocar naar het Designer Outlet Roermond en naar het prachtige stadje Roermond.

Alle wandelingen lopen in en om natuurpark “het Leudal” .

Dit is een park van zo’n 500 ha. De gemeente (een samenvoeging van zo’n 15 kerkdorpen) heeft de naam  ontleend aan dit natuurgebied, dat nagenoeg midden in de gemeente ligt.

We hebben het natuurgebied al met een select groepje verkend en kunnen enkel met lovende woorden spreken over al het moois:

 

Verslag

Busreis Stabroek 16 februari 2020

BUSUITSTAP WINTERWANDELING STABROEK: zondag 16 februari

Na al het mooie weer in 2019 dacht onze voorzitter dat zijn krediet hierboven stilletjes op was. En ja hoor, na storm Ciara de zondag ervoor leek het of storm Dennis ook deze zondag roet in het eten ging gooien. Maar ik ken (mijn buurman) Dennis erg goed en hij blaast niet zo hoog van de toren, dus dat ging meevallen!

Onderweg met de bus was het inderdaad voortdurend regenvlaag na regenvlaag, maar eens aangekomen in Stabroek hield het op met regenen en waren de vooruitzichten (toch volgens het KMI hé Harrie) heel goed. Er was wel veel wind, maar we hielden het droog. Ondanks vijf afzeggingen hadden er toch nog liefst 44 Grevenbroekers de stoute (wandel)schoenen aangetrokken.

De start aan het kasteel Ravenhof was al meteen schitterend: wat een prachtligging midden in een heel mooi park. En hoe mooi waren er de bossen en de heide! Bovendien verliep het gehele parcours over onverharde paden, wat bijna nooit voorkomt. We kwamen ogen te kort!

Voor degenen die kozen voor een kortere wandelafstand was er de mogelijkheid om met de bus naar Fort Liefkenshoek te trekken, een parel langs de Schelde en bovendien helemaal gratis. Het fort stamt uit eind 16de eeuw en de twaalf zalen werden in de tijd van Napoleon gebouwd. Er is een heel uitgebreide interactieve tentoonstelling ingericht en in de bistro was er het streekbier Bon a Part te bekomen (wat enthousiast werd geproefd en goedgekeurd). Als uitstap een voltreffer!

Jammer voor de organisatie van deze schitterende tocht, want het bleef, wegens het slechte weer en ondanks 2 volle bussen (95 wandelaars!) bij een schamele 367 inschrijvingen, wat meer dan 1.000 wandelaars minder betekende dan voorgaande jaren.

 

Busuitstap

Stabroek zondag 16 februari 2020

Onze eerste busuitstap van 2020.
Ingericht door wandelclub Bosgeuzen-Voorkempen vzw uit ’s Gravenwezel – Antwerpen.
Tocht op Nederlands-Belgisch bosgebied met Moretusbos, Stoppelbergen, Tooverberg, Keutelheide en Kraaienberg.
Afstanden: 6 – 9 – 13 – 17 -22 km.

Vertrek: 07:30u parking De Wal Hamont

Terugreis: 16:30u

Inschrijven graag voor 10 februari!

Voor alle wandelaars die een korte afstand kiezen, voorzien we om 14:00u nog een uitstap per autocar naar Park Vordenstein in Schoten.

Daar vind je een mooie oranjerietuin met de daarin gelegen parkbistro De Vlinder.

Beschrijving parcours:

Met het eeuwenoude Ravenhof als startlocatie, het bijhorende kasteelpark en de aangrenzende Moretusbossen mag je bij deze Bosgeuzen-wintertocht alvast rekenen op een zeer gevarieerde wandeling waarbij je reeds vanaf het vertrek de natuur onder de stapschoenen krijgt.

Bovenstaande geldt trouwens voor alle afstanden (6/9/13/17/22 km).

De eerste stapjes brengen je langsheen de zogenaamde Gloriëtte, een hoger staande theekoepel in Lodewijk XV-stijl waarna de 9 en 17 km-stappers voor even afsplitsen. De overige deelnemers gaan over smalle paadjes kronkelen door en langs bos, veld -en waterpartijen.

De 6 km-route neemt afscheid terwijl hun collega’s verder flaneren op de Belgisch-Nederlandse grens en via De Warande, voorbij de 40 meter hoge Huzarenberg en ’t Fort, naar de Geldberg trekken. De legende verteld dat de jonker er zijn rijkdommen onder verstopte uit schrik dat hij ze zou kwijtspelen aan de soldaten van de Franse revolutie. De Hollandse dreef en een zigzag-hoogtepad voert hen bij de rustpost in de kantine van camping De Watertoren.

Daar dient een volgende splitsing zich aan. De 17-en 22 trekken dan langs de randen van de Wildernissen, vroeger een onherbergzaam gebied, over de heuveltjes van de Stoppelbergen.

De Twaalf Weëndreef langs de Rijnbeek voert hen verder naar De Tooverberg waarbij zij een prachtige stukje heide verkennen.

Een tweede rustpost, de kantine van manege-en paardenfokkerij ‘De Dennehoeve, lonkt. Na het noodzakelijke natje en droogje gaat het verder doorheen de winterpracht.

Over de Rijnbeek op eigenzinnige wijze, doorheen en de Keutelheide en, na verbroedering met de 9 en 13km-wandelaars, via diverse dreven langs de Kraaienberg tot aan de aankomst.

De 13 km-ers pikken bij de 6 km in om er nog een ommetje aan te breien alvorens eveneens in het Ravenhof te belanden. Zij ontdekken een verborgen kasteeltuin en flaneren over de Lillodreef. Eén van de vier statige dreven trouwens die zijn gericht op vier kerken: de kathedraal van Antwerpen en de kerken van Lillo, Berendrecht en Zandvliet. Zij raken een merkwaardige ringgracht en komen na de Steentjesdreef op hun eindbestemming aan waar ze, net als alle andere stappers, naar hartelust kunnen uitblazen.

Wandeling

Verslag Wintergrenswandeling 18/01/2020

Het werd opnieuw een geslaagde organisatie: we hielden het droog en er was ook voor deze wandeling een recordopkomst aan wandelaars.

We mochten 840 wandelaars verwelkomen en konden rekenen op 39 medewerkers, wat het totaal voor de wandeling bracht op 879 personen!

Hartelijk dank aan alle medewerkers en parcoursmeesters!

Traktatie

Nieuwjaarstraktatie 04/01/2020

Zaterdag 4 januari om 13:00u zijn al onze leden welkom op de gratis nieuwjaarstraktatie in de lokalen van de Chiro aan de Witteberg 30 te Achel.

Iedereen ontvangt dan het jaarprogramma 2020, samen met het mutualiteitsattest voor 2020. En de leden, die niet op het jaarfeest aanwezig konden zijn, ontvangen alsnog hun lidkaart en het speciale wandelboekje van Wandelsport Vlaanderen. Dit laatste geeft je de mogelijkheid om te sparen voor een regenponcho (15 wandelingen) of een rugzak (25 wandelingen). Je hebt ook de mogelijkheid om de nieuwe Walking in Belgium (€8) (met alle door de Belgische wandelclubs georganiseerde wandelingen) of Wandelen in de beide Limburgen (€2) aan te kopen.

Je wordt ontvangen met een glaasje cava of fruitsap (of voor de liefhebbers een jenevertje).

Daarna gaan we voor een korte wandeling van ongeveer 6 km in de omgeving. Er is altijd de mogelijkheid om via een verkorte route terug te keren.

Na de wandeling zitten we nog gezellig samen bij een koffietje onder het genot van een worstenbroodje en een kersenflap (of appel- of abrikozenflap).

Voor deze traktatie hoef je niet in te schrijven: iedereen is van harte welkom!

Vooral voor de nieuwe leden is dit een ideale gelegenheid om kennis te maken met onze club en zijn vele wandelliefhebbers.

Wandeling

Grenslandwandeling 18/01/2020

Het parcours en de beschrijving van deze wandeling liggen vast en zijn op de website op de homepage terug te vinden.

Daar vind je ook de kaartjes van de verschillende afstanden.

Het wordt weer een mooie wandeling en ze vormt een ideale gelegenheid om de drukke feestdagen af te schudden.

Iedereen welkom!

Busuitstap

Busreis Zwalmpareltocht 20/10/2019

We vertrekken om 7:00u aan parking Wal te Hamont.

Hieronder vind je meer info over het parcours.

Let op: de werkelijke afstanden kunnen nogal afwijken van de opgegeven afstanden: zie de afstandentabel op het einde van het bericht.

Datum: Zondag, 20 oktober 2019
Startplaats: Zwalmparel, Sportlaan Zwalm
Afstanden: 6-10-15-21-30-36 km

Met zijn 12 dorpen is Zwalm een van de mooiste parels van onze Vlaamse Ardennen.

De wandeltocht:

De 6 km wandelt een lus naar het station van Sint-Denijs-Boekel waar ze in de Giraf een rustpost vinden. Langs verkeersluwe wegen keren ze terug naar de startzaal.

De 10 km trekt samen met de 6 km naar de rustpost de Giraf. Daarna trekken ze naar de Biestmolen om dan via de Zwalmbeek terug te keren naar de Zwalmparel.

Alle andere afstanden trekken via de Wijlegemkapel naar de rustpost in Sint-Blasius-Boekel.
De 15 km gaat via de achterzijde van de Molenberg naar de Giraf om dan samen met de 10 km naar het eindpunt te stappen.

De 20 km stappers gaan vanuit Sint-Blasius-Boekel naar het kleine maar prachtige Horebeke tot aan de bekende rustpost De Kroon. Van hieruit stappen ze via de protestantse wijk Korsele naar de Giraf in Sint-Denijs-Boekel. Ook voor hen is het nog 5,6 km tot het einde.

De 30 km en de 36 km maken een flinke maar mooie lus in Sint-Blasius-Boekel. Dan vervoegen ze de 21 km naar de Kroon in Horebeke. De 36 km krijgt hier nogmaals een flinke natuurlus van bijna 9 km voorgeschoteld.

Rustposten:

Sint-Blasius-Boekel 4,8 4,8 4,8 4,8
Sint-Blasius-Boekel 7,8 7,8
De Kroon Horebeke 1x 4,9 4,9 4,9
De Kroon Horebeke 2x 8,7
St-Denijs-Boekel Giraf 3,9 3,9 4,2 7,1 7,1 7,1
Naar einde 3.8 5,6 5,6 5,6 5,6 5,6
Werkelijke afstand 7,7 9,5 14,6 22,4 30,2 38,9
Wandeling

Achelse Kluiswandeling 13/10/2019

Wat hebben we een fantastische editie van de Achelse Kluiswandeling beleefd op zondag 13/10/2019!

Niet alleen hadden we de weergoden wel echt helemaal aan onze zijde (met een echt warme oktoberdag tot 23°C!), maar ook mochten we ons verheugen in een recordopkomst van deelnemende wandelaars.

In totaal namen maar liefst 1.241 wandelaars deel aan onze laatste wandeling van het jaar.

Naast hele mooie afvaardigingen van wandelclubs uit onze regio en zelfs ver daarbuiten, mochten we rekenen op liefst zes autocars uit het hele land.

Ook onze Nederlandse vrienden van de Koninklijke Wandelbond Nederland waren massaal aanwezig (105 wandelaars).

En wat heel erg mooi was: er was een onuitgegeven opkomst van niet-aangesloten wandelaars, zowel uit de Vlaamse als uit de Nederlandse regio (353 wandelaars). We hebben ze heel hartelijk welkom geheten en hopen dat ze van de wandeling hebben genoten en dat we ze op onze vier wandelingen van volgend jaar opnieuw mogen ontmoeten!

Hieronder vind je een overzicht van de deelnemende wandelaars: