Je kan ons bellen

011 62 15 09

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Fietstocht en BBQ

Fietstocht en BBQ

Fietstocht en BBQ zaterdag 17 augustus 2019

Parochiezaal Hamont-Lo

70 km: richting Thorn Vertrek 10:00

35 km: richting Stramproy Vertrek 13:30

We fietsen in groep aan een rustig tempo van 15 km/uur.

Iedereen kan kiezen voor de afstand die het best past:

  • een langere van 70 km, die het ‘witte’ stadje Thorn aandoet. Thorn maakt nu deel uit van de gemeente Maasgouw en ligt in Nederlands Limburg.
  • een kortere van 35 km naar Stramproy. Dit dorp ligt ook in Nederlands Limburg en maakt nu deel uit van Weert.

Inschrijving 15€

Afsluitend BBQ om 17:00

Thorn
Stramproy
Wandeling

Wandeling Kolisbos weekend 14 en 15 november 2020

Dit weekend kiezen we voor wandelingen buiten Hamont-Achel omdat we in onze gemeente al redelijk wat knooppunten hebben meegenomen.

Het worden drie wandelingen in het Kolisbos, een bosgebied met percelen van Natuurpunt ten zuiden van Sint-Huibrechts-Lille. Het is een gebied met vooral bossen grove den en hier en daar nog enkele restanten van de oorspronkelijke heide-begroeiing. Door het bos loopt de Kolisloop (ook Dorperloop genoemd) en in het westen vind je een zandgroeve.

Vertrekken doen we op de parking aan de brandtoren, in de Torenstraat 26, 3910 Neerpelt.

Wandeling 6,87 km:

Knooppunten 6,87 km: 24 – 25 – 26 – 27 –  28 – 29 – 30 – 36 – 19 – 18 – 25 – 24

Voor het kaartje van de 6,87 km klik hier: Kolis-6,87 km kaart

Wandeling 12,6 km:

Knooppunten 12,6 km: 24 – 25 – 26 – 27 –  28 – 29 – 30 – 36 – 35 – 37 – 38 – 1 – 23 – 22 – 19 – 18 – 25 – 24

Voor het kaartje van de 12,6 km klik hier: Kolis-12,6 km kaart

Wandeling 20,7 km:

Knooppunten 20,7 km: 24 – 25 – 26 – 27 –  28 – 29 – 30 – 36 – 35 – 37 – 38 – 2 –  7 – 6 – 4 – 5 – 471 – 478 – 13 – 12 – 11 – 16 – 17 – 21 – 22 – 19 – 18 – 25 – 24

Voor het kaartje van de 20,7 km klik hier: Kolis-20,7 km kaart

Veel wandelplezier!

Verslag

Verslag clubwandeling Hamont-Achel 7 november 2020

Met een weekje vertraging de wandeling van 18 km door Hamont-Achel op zaterdagnamiddag 7 november aangevat. Het was al erg laat om te starten en ik zou pas tegen de schemering terug zijn, maar met dit schitterende weertje kon ik gewoon niet thuisblijven.

De start voor mij was voorzien in het centrum van Achel aan knooppunt 142, tussen de kerk en het Gemeenschapshuis/OCMW. Vandaar meteen tussen het Cultureel Centrum Michielshof en de serviceflats De Lier door, waar knooppunt 141 te vinden was. Naar en over de Dorpsstraat langs het Simonshuis en verder over een opeenvolging van verharde wegen (die ik liever vermijd) naar de mooiste stukken natuur.

De omgeving van de Tomp was in volle herfstpracht en onder een stralend blauwe hemel op zijn mooist. Toch een torenhoog verschil met de winterse uitstraling over enkele maanden!

Het viel me deze keer nog meer op hoeveel stukken van de knooppuntenroutes over gedeelten van de trappistenwandelroutes lopen.  En dit zowel in Achel als in Hamont.

Via De Waag naar het boskerkhof, waar ik een kort bezoekje bracht aan het graf van pa en ma, waar het vandaag in deze corona-tijden al wat rustiger was dan op allerheiligen.

Het volgende stuk naar het centrum van Hamont en Hamont-Lo liep weer over verharde wegen. Gelukkig bestond het meeste verkeer uit fietsers en wandelaars, wat de pil toch enigszins vergulde.

Via De Winter en De Congo (nooit gedacht dat het in Congo ook winter kon worden) naar De Hees en de Militaire Dijk. Hier stonden een aantal sneeuwbesstruiken (voor de liefhebbers: Symphoricarpos albus). Dit riep meteen jeugdherinneringen op aan onze jongensgevechten, waarbij we harde stukken plastic electriciteitsbuis gebruikten om de bessen weg te kunnen blazen.

Na het oversteken van de drukke Bossstraat volgde nog een heel mooi stukje wandeling door De Warande. Voor sommigen is het glas meestal halfvol en dat geldt zeker voor de meeste wandelaars die ik ken. Maar de bovensloot van de wateringen deed er nog een schepje bovenop: hier stond het water echt letterlijk op overlopen, zo vol was het glas!

Het overvliegen (met bezoekje) van een blauwe reiger en een schitterende zonsondergang zorgden voor de finishing touch!

Wandeling

Wandeling Hamont-Achel weekend 31 oktober en 1 november 2020

Deze keer hebben we gekozen om binnen onze eigen gemeente Hamont-Achel enkele wandelroutes op knooppunten uit te zetten.

Je doet één of meer van de wandelingen in deze opnieuw erg moeilijke corona-omstandigheden binnen je eigen bubbel, ook al is die nu weer heel klein in omvang geworden door de recente overheidsmaatregelen. Uiteraard kies je zelf wanneer je hier gaat wandelen: je kan het hele jaar door op knooppunten wandelen. Hou er wel rekening mee dat er al zeker de eerste maand nergens horeca-zaken open zijn onderweg: neem dus voldoende eten en drinken mee voor onderweg.

Er zijn drie mogelijke routes te bewandelen: één in Hamont van 10,6 km, één in Achel van 11,1 km of een wandeling doorheen Hamont en Achel van 18 km. Deze laatste is samengesteld uit de twee kortere routes.

Voor degenen die wensen te starten in Achel is er de keuze om te starten bij de knooppunten 141 of 142. Knooppunt 141 ligt aan de achterkant van het Michielshof (adres: Michielsplein 3).  Knooppunt 142 ligt aan het paadje tussen het Gemeenschapshuis/OCMW en de kerk en de fontein pal in het centrum van Achel. Je kan dus best je auto parkeren of aan het Michielshof of op het marktplein voor het Gemeenschapshuis (Michielsplein). Voor de leden uit Achel is er natuurlijk ook de mogelijkheid om een knooppunt dichter bij huis als start te kiezen.

Voor het kaartje van de 11.1 km wandeling door Achel klik hier Achel kaart 11.1 km

Voor de lijst met knooppunten van de 11.1 km door Achel klik hier Achel 11.1 km knp

 

Als je wenst te starten in Hamont vertrek je vanaf het marktplein voor het gemeentehuis (adres: Stad 40), waar je knooppunt 154 zal vinden. Voor de leden van Hamont geldt ook dat je hier uiteraard van een knooppunt dichter bij je thuis kan starten en zo inpikken op de route.

Voor het kaartje van de 10,6 km door Hamont klik hier Hamont 10.6 km kaart

Voor de lijst met knooppunten van de 10,6 km door Hamont klik hier Hamont10.6 km knp

 

Als je kiest om de wandeling van 18 km doorheen Hamont-Achel te maken, kies je hier voor het kaartje Hamont-Achel kaart 18 km

of hier voor de lijst met de knooppunten Hamont-achel 18 km knp

 

Veel wandelplezier en hou het gezond!

Verslag

Verslag clubwandeling Excelsior Hamont 10 oktober 2020

Vandaag een wandeling gekozen vertrekkende aan de voetbalkantine Excelsior te Hamont.

We waren met twee koppels en omdat ik het parcours heel goed kende en de wandeling niet te lang mocht uitvallen, heb ik gekozen voor een alternatieve wandeling van … 15 km. Iets tussen de 13 en de  19 km in, maar wel met een pauze aan De Bever.

Het weer zat deze zaterdag weer (bis) heel goed mee en onder een stralend blauwe hemel startten we aan de parking van de kantine.

Bij knooppunt 164 aan De Kiekoet merkten we een nieuwigheid op: de tractorsluis, die maakte dat we op dit stukje route geen auto’s hoefden te vrezen. Toch wel opmerkelijk dat er al een omleiding over het veld was gereden.

Dan verder naar De Warande, een oude watering waar de populieren nog populair zijn.

Aan het kapelletje van Onze-Lieve-Vrouw-in-de-Nood uit 1838 nog snel een kaarsje opgestoken.

Na de Jagershoef ging het via een mooi landelijk weggetje richting De Waag, een waaghuis uit de beginjaren 1770, waar het graan van de verschillende omliggende molens door beëdigde ‘wegers’ werd gewogen.

Hier ligt ook de geologische tuin, met een mooi assortiment aan gesteenten uit zeshonderd miljoen jaren van onze geschiedenis.

Ook vind je hier het planetenpad, dat loopt van parking ’t Mulke tot bijna aan de fit-o-meter.

We vervolgden de route via De Tomp en ’t Mulke om een pauze in te lassen aan De Bever, waar we uitgebreid gingen lunchen.

Na de lunch namen we de kortste route naar Beverbeek, waar we de restanten van de ingestorte schuur in het zonnetje konden waarnemen.

Daarna de kortste route terug naar ons startpunt aan de voetbalkantine.

Tijdens de hele route was er een enorm groot aanbod aan verschillende soorten paddenstoelen te zien en zoals één van onze parcoursmeesters het verwoordde: het leek wel een paddenstoelenwandeling!

Wandeling

Wandeling Excelsior Hamont weekend 10 en 11 oktober 2020

De nieuwste wandeling voor clubleden en ook alle andere wandelaars vertrekt aan de voetbalkantine Excelsior te Hamont.

Er zijn deze keer 3 wandelingen mogelijk, telkens met een langere afstand: 8,5 km / 13 km / 19 km.

Je vindt het kaartje en de lijst met de te volgen knooppunten voor elke wandeling terug via een link bij de gegevens van de desbetreffende wandeling hieronder.

Wandelen kan in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 oktober, maar aangezien alles via vaste knooppunten loopt, kan je natuurlijk om het even welke dag uitkiezen.

Vertrekpunt: Voetbalkantine Excelsior Hamont, Watermolenstraat 4, 3930 Hamont.

Veel wandelplezier!

Wandeling 8,5 km:

Je vertrekt met de parking in de rug, en neemt dan de Watermolenstraat naar rechts tot op de T-splitsing met De Kiekoet. Hier ga je links tot knooppunt 164. (De Kiekoet is vanaf nu een autovrije straat met tractorsluizen).
Daarna kan je de wandeling verderzetten.
Na de wandeling op knooppunt 164 links terug naar de parking voetbalkantine Excelsior.

164 – 163 – 148 – 146 – 147 – 168 – 172 – 167 – 165 – 164

Voor het kaartje van de 8,5 km wandeling klik Excelsior-8,5 km kaart

Voor de lijst met knooppunten van de 8,5 km klik Excelsior-8,5 km knp

Wandeling 13 km:

Je vertrekt met de parking in de rug, en neemt dan de Watermolenstraat naar rechts tot op de T-splitsing met De Kiekoet. Hier ga je links tot knooppunt 164. (De Kiekoet is vanaf nu een autovrije straat met tractorsluizen).
Daarna kan je de wandeling verderzetten.
Na knooppunt 162 ga je verder richting 164 tot waar je terug links kan richting
parking voetbalkantine Excelsior.

164 – 163 – 148 – 146 – 147 – 168 – 172 – 183 -116 – 185 – 145 – 144 – 173 – 162 -164

Voor het kaartje van de 13 km wandeling klik Excelsior-13-km kaart

Voor de lijst met knooppunten van de 13 km klik Excelsior-13 km knp

Wandeling 19 km:

Je vertrekt met de parking in de rug, en neemt dan de Watermolenstraat naar rechts tot op de T-splitsing met De Kiekoet. Hier ga je links tot knooppunt 164. (De Kiekoet is vanaf nu een autovrije straat met tractorsluizen).
Daarna kan je de wandeling verderzetten.
Na knooppunt 162 ga je verder richting 164 tot waar je terug links kan richting
parking voetbalkantine Excelsior.

164 – 163 – 148 – 146 – 147 – 168 – 172 – 174 – 175 – 178 – 181 – 192 – 190 – 188 – 187 – 110 – 112 – 115 – 186 – 186 – 185 – 145 – 144 – 173 – 162 – 164

Voor het kaartje van de 19 km wandeling klik Excelsior-19 km kaart

Voor de lijst met knooppunten van de 19 km klik Excelsior-19 km knp

Verslag

Verslag wandeling clubleden De Wulp dinsdag 22 september 2020

Onder een helderblauwe hemel en bij een zomers temperatuurtje van 25 graden de wandelschoenen aangetrokken voor de verkenning van de wandeling van 10,1 km op knooppunten in het natuurgebied De Wulp te (Neer)pelt. Je kan er genieten van het Hageven en van De Plateaux.

Hier kom ik wel eens meer wandelen, dus de meeste paadjes zouden me welbekend moeten zijn.

Het gaat weer om een grensoverschrijdende wandeling, met een zeer opvallend verschil in omgeving: in Vlaanderen is het gebied erg nat (met de Dommel en de vloeiweides op de grens), in Nederland juist uitgesproken droog (dennenbossen).

Vertrekken doe ik aan het bezoekerscentrum Hageven, het startpunt van alle wandelingen hier in de omgeving.

Het hele natuurgebied wordt beheerd door vrijwilligers van Natuurpunt.

Al snel kom ik uit bij het monument van de Verkeerde Lieveheer, een gietijzeren kruisbeeld, waar Christus met zijn hoofd naar links hangt. Op bijna alle beelden is dat hoofd naar rechts gericht, vandaar de benaming van het beeld.

De bedevaarders van Bergeijk naar het Sint-Janskapelletje in Overpelt hielden hier halt aan de Bergeijkse Dijk voor een rustpauze.

Dan volgen we het fietspad langs mooie berkenbossen en zien verderop een mobiel uitkijkpunt (het is effectief op een aanhangwagen gemonteerd!).

Na een tijdje bereik ik knooppunt 52, waar de splitsing met de 6 km begint. Hier zou je naar rechts moeten wandelen om rechtstreeks naar de hangbrug over de Dommel te wandelen en onderweg de Galloway-runderen te ontmoeten.

Ik stap echter rechtdoor naar de Hoge Brug. Hier beginnen de vloeiweides (de wateringen). In de negentiende eeuw was er veel hooi nodig voor de paarden en werd de schrale grond verrijkt door kalkrijk water uit de Maas via een vernuftig systeem van aan- en afvoerkanaaltjes (boven- en ondersloten) naar hier te leiden. Omdat het hooi over het water werd afgevoerd en de trekschuitjes extra hoog werden geladen, moest de brug zo hoog mogelijk zijn. Vandaar de naam van de brug. Overal werden ook populieren aangeplant omwille van het hout.

Het gebied hier heet De Pelterheggen.

In september staan hier duizenden exemplaren van de herfsttijloos, een zeldzaam plantje. Ze worden ook naakte begijntjes genoemd.

 

Dan loop ik enkele kilometers door dennenbossen en volg de Nederlandse gele pijltjes op groene achtergrond. Hier zitten we hoog in het landschap en het is er opvallend droog. Vele vennen en grachtjes staan volkomen droog.

Zelfs het verhoogde houten pad door het natte stuk bos lijkt helemaal overbodig: alles staat hier droog!

Na het verlaten van De Plateaux steek ik de Dommel over via de Oude Brug (what’s in a name?).

Een aantal landweggetjes brengen me terug in het Hageven, waar ik een prachtig uitzicht heb over het gebied vanuit de uitkijktoren.

De Dommel en de vogelkijkhut laten me nog toe om even te genieten van een groepje zwanen, van een aantal eenden en meerkoetjes en van, naar wat ik vermoed, een beverdam.

Opnieuw een heel aangename wandeltocht!

Jaak

Wandeling

Wandeling clubleden De Wulp 19 en 20 september 2020

Elke 14 dagen krijgen onze leden de mogelijkheid om een wandeling te maken door gebruik te maken van de nieuwe knooppuntenroutes.

Ze kunnen dan zelf hun wandeldag kiezen om op eigen tempo en met eigen vrienden of familieleden een kortere of een langere wandeling te maken.

Vanaf nu willen we deze wandelingen ook ter beschikking stellen aan alle wandelaars, niet enkel aan onze leden.

Daartoe vind je onderaan het bericht de kaartjes van de verschillende wandelafstanden met daarop telkens de te volgen knooppunten.

Voor het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 september hebben we gekozen om enkele wandelingen uit te stippelen in het natuurgebied De Wulp te (Neer)Pelt.

Natuurlijk kan je ook op andere (week)dagen of verderop in september deze wandelingen doen, iedereen kan zelf een datum, een uur en zijn (wandel)vrienden kiezen!

Onze route start deze keer op de parking van bezoekerscentrum De Wulp Tussenstraat 10 Neerpelt.

Het is  weer een grensoverschrijdend natuurgebied “natura 2000” bestaande uit het Hageven en de Plateaux. Het onderscheid tussen de Nederlandse en Belgische routepijlen kennen we al.

Voor elke wandeling vertrekken we bij het verlaten van de parking rechts . Drie afstanden hebben we uitgetekend:

Wandeling 6,5 km

Knooppunten: 50 – 48 – 47 – 51 – 52 – 94 – 95 – 53 – 50

Knooppunt 47 Verkeerde Lieve Heer

Tussen 52 en 94 passeer je de hangbrug over de Dommel

Tussen 95 en 53 passeer je een verhoogde uitkijkpost

Wandeling 10,1 km

Knooppunten: 50 – 48 – 47 – 51 – 52 – 69 – 61 – 64 – 96 – 93 – 94 – 95 — 53 – 50

Tussen 52 en 69 kom je over de Hoge Brug

Tussen 69 en 61 ontmoet je de naakte begijntjes

Tussen 64 en 96 kruis je de Dommel over de Stenen Brug

Wandeling 17,3 km

Knooppunten: 50 – 48 – 47 – 51 – 52 – 69 – 61 – 64 – 96 – 93 – 94 – 95 — 53 – 50 – 54 – 90 – 85 – 87 – 45 – 46 – 50

Tussen 95 en 53 heb je een vogelkijkwand

Tussen 45 en 46 kan je de Dommel afvaren

Op knooppunt 46 heb je de sierviskwekerij

Wandeling 9 km

Voor wie iets verder wil wandelen en toch ook de over de hangbrug van de Dommel wil gaan, hebben we nog een wandeling van 9 km aangemaakt. Deze start eveneens aan De Wulp.

Knooppunten: 50 – 46 – 47 – 51 – 52 – 94 – 93 – 92 – 91 – 90 – 54 – 50

De Wulp 6.5 km kaart

De Wulp 10.1 km kaart

De Wulp 17.8 km kaart

De Wulp 9 km kaart

Wandeling

Wandeling clubleden Scoutsheem vrijdag 18 september 2020

Vandaag vrijdag 18 september eindelijk de wandeling van 14,92 km voor clubleden kunnen maken en dat onder een stralend blauwe hemel.

Van een “Indian Summer” gesproken met een temperatuur van 25 graden in de tweede helft van september!

Ook deze wandeling vertrok aan het Scoutsheem en leidde me meteen de bossen in. Nu ging het echter al snel richting Nederland en dit via het waterzuiveringsstation aan het Elsbroek.

Overal onderweg werden stukjes van diverse trappistenwandelroutes aangedaan: Westmalle, Zundert, Rochefort.

Meer naar de grens passeerden we het kapelletje aan de Mulk en het monument voor de neergestorte Halifax bommenwerper aan de Toomstraat.

De wandelroute liep via Berg naar het centrum van Gastel.

Heel mooi werd het aan de Strijper Aa beek, waar enkele koeien verfrissing zochten in een vennetje en de heide nog volop in bloei stond.

Een heel mooi initiatief hier en zeker ook in België zijn de stroken met veldbloemen langs weides en velden.

Vervolgens leidde de route me weer Vlaanderen in via grenspaal nr. 174 en de Doodendraad (de eerste constructie uit 2000, die in 2015 een fraaie update kreeg en enkele honderden meters verderop aangevuld werd met een nog meer uitgebreide versie).

Weinigen weten dat hier ook een douanepaal uit 1662 staat. Deze paal duidde de belangrijkste grensovergang aan uit die tijd: alle verkeer van Achel en Hamont naar Budel, Leende en Maarheeze (en omgekeerd) passeerde hier en diende tol te betalen aan de overheid van die tijd, de Admiraliteit van de Maas.

Nog enkele aangename kilometers door de bossen en het Scoutsheem kwam weer in zicht.

Wat een fijne manier om de omgeving van Hamont-Achel te verkennen en nieuwe paadjes te leren kennen!

Kaartje 14,92 km

Wandeling

Wandeling clubleden Scoutsheem zaterdag 5 september 2020

Onze parcoursmeesters hadden twee nieuwe wandelingen via knooppunten uitgezet, vertrekkende vanaf het Scoutsheem in Hamont.

Samen met Betty ben ik zaterdagnamiddag de korte wandeling van 6,4 km gaan doen en dit onder een fraai najaarszonnetje.

Na het parkeren van de auto aan het Scoutsheem trokken we meteen de bossen in over een semi-verhard fietspad, richting Haarterheide.

Via enkele mooie bospaadjes en over stukjes mountainbike-parcours passeerden we de mooie omgeving bij De Waag. Het viel ons beiden op hoe helder het water van het beekje hier wel was!

Verschillende keren tijdens de wandeling kruisten of volgden we het parcours waar Natuur en Bos van de Vlaamse overheid bredere stroken van bomen had vrijgemaakt, zodat hier verbindingsstroken voor de dieren konden ontstaan.

De wandeling bleef in de bossen rond De Zonberg en Haarterheide en bracht ons richting de grafheuvels Haarterheide en het Boskerkhof.

Een glimlach kon er af bij het zien van knooppuntplaatje 166, dat door een ijverige vrijwilliger (met een pintje te veel op?) ondersteboven is opgeschroefd.

Dan ging het richting De Vègtes, onze enige stopplaats onderweg (een stop voorzien op een kort parcours van 6,4 km! Ik ken er eentje die opgetogen was!). We konden op het terras in het zonnetje genieten van ons drankje.

Dan weer via een mooi bospaadje richting ons vertrekpunt, nog nagenietend van een fijne namiddag.

Scoutsheem clubleden kaartje 6,33 km

Begin volgende week ga ik voor de tweede wandeling van een kleine 15 kilometer!

Wandeling

Wandeling clubleden De Malpie zaterdag 22 augustus 2020

Vandaag vanuit onze club de eerste wandeling op knooppunten gelopen. Deze wandeling was op De Malpie, een natuurgebied juist over de grens met Nederland in Valkenswaard, in het Groote Heide gebied.

Het voordeel van wandelen op knooppunten is dat je niet verplicht bent om op zaterdag of zondag te wandelen, wat je wel hebt als onze parcoursmeesters tijdelijk hun pijlen voor een weekend aanbrengen.

Het was een ideaal moment want de heide staat nu volop in bloei.

We konden kiezen voor een parcours van 8 of eentje van 14 km. Dat van 8 km doet de mooiste plekjes aan, want het loopt dwars door de heide. Toch heb ik voor het langste traject gekozen omdat ik verwachtte dat er nog stukken onbekend gebied doorkruist zouden worden. En dat was ook het geval!

De start en aankomst waren voorzien aan eetcafé Zomerhof in Borkel en Schaft, in onze contreien beter gekend als Perjanneke.

Het eerste stukje van de wandeling deed meteen de Dommel aan, waar juist enkele kanovaarders hun bootjes uit het water trokken om het watervalletje onder de brug te kunnen omzeilen.

Daarna ging het rond het heide- en vennengebied De Malpie waar de heide helemaal bekomen was van de droogte van vorig jaar en er prachtig bijstond.

Daar kwam ik nog enkele clubleden tegen voor een kort praatje: Rina en Jef zaten even op een bank en uit de tegenovergestelde richting kwam Ronny ons tegen (die de wandeling op gps liep).

Op het meest noordelijke punt van de wandeling passeerde ik de Venbergse Molen maar ik was nog niet toe aan een drinkpauze en vervolgde mijn weg. De stukken parcours, die ik hierna voor de kiezen kreeg, waren mij totaal onbekend, maar heel mooi.

 

Uiteindelijk kwam het café Zomerhof weer in zicht, waar een hapje en een drankje in gezelschap van een wisselend aantal Grevenbroekers mooi meegenomen waren.

En het was de hele dag genieten van het mooie weer!

Opnieuw een prachtige ervaring rijker! Volgende week ga ik ook de 8 km eens verkennen!

Met dank aan Mia voor enkele mooie aanvullende foto”s op mijn pogingen.