Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Vandaag vanuit onze club de eerste wandeling op knooppunten gelopen. Deze wandeling was op De Malpie, een natuurgebied juist over de grens met Nederland in Valkenswaard, in het Groote Heide gebied.

Het voordeel van wandelen op knooppunten is dat je niet verplicht bent om op zaterdag of zondag te wandelen, wat je wel hebt als onze parcoursmeesters tijdelijk hun pijlen voor een weekend aanbrengen.

Het was een ideaal moment want de heide staat nu volop in bloei.

We konden kiezen voor een parcours van 8 of eentje van 14 km. Dat van 8 km doet de mooiste plekjes aan, want het loopt dwars door de heide. Toch heb ik voor het langste traject gekozen omdat ik verwachtte dat er nog stukken onbekend gebied doorkruist zouden worden. En dat was ook het geval!

De start en aankomst waren voorzien aan eetcafé Zomerhof in Borkel en Schaft, in onze contreien beter gekend als Perjanneke.

Het eerste stukje van de wandeling deed meteen de Dommel aan, waar juist enkele kanovaarders hun bootjes uit het water trokken om het watervalletje onder de brug te kunnen omzeilen.

Daarna ging het rond het heide- en vennengebied De Malpie waar de heide helemaal bekomen was van de droogte van vorig jaar en er prachtig bijstond.

Daar kwam ik nog enkele clubleden tegen voor een kort praatje: Rina en Jef zaten even op een bank en uit de tegenovergestelde richting kwam Ronny ons tegen (die de wandeling op gps liep).

Op het meest noordelijke punt van de wandeling passeerde ik de Venbergse Molen maar ik was nog niet toe aan een drinkpauze en vervolgde mijn weg. De stukken parcours, die ik hierna voor de kiezen kreeg, waren mij totaal onbekend, maar heel mooi.

 

Uiteindelijk kwam het café Zomerhof weer in zicht, waar een hapje en een drankje in gezelschap van een wisselend aantal Grevenbroekers mooi meegenomen waren.

En het was de hele dag genieten van het mooie weer!

Opnieuw een prachtige ervaring rijker! Volgende week ga ik ook de 8 km eens verkennen!

Met dank aan Mia voor enkele mooie aanvullende foto”s op mijn pogingen.

Aanbevolen artikels