Je kan ons bellen

011 62 15 09

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

BUSUITSTAP WINTERWANDELING STABROEK: zondag 16 februari

Na al het mooie weer in 2019 dacht onze voorzitter dat zijn krediet hierboven stilletjes op was. En ja hoor, na storm Ciara de zondag ervoor leek het of storm Dennis ook deze zondag roet in het eten ging gooien. Maar ik ken (mijn buurman) Dennis erg goed en hij blaast niet zo hoog van de toren, dus dat ging meevallen!

Onderweg met de bus was het inderdaad voortdurend regenvlaag na regenvlaag, maar eens aangekomen in Stabroek hield het op met regenen en waren de vooruitzichten (toch volgens het KMI hé Harrie) heel goed. Er was wel veel wind, maar we hielden het droog. Ondanks vijf afzeggingen hadden er toch nog liefst 44 Grevenbroekers de stoute (wandel)schoenen aangetrokken.

De start aan het kasteel Ravenhof was al meteen schitterend: wat een prachtligging midden in een heel mooi park. En hoe mooi waren er de bossen en de heide! Bovendien verliep het gehele parcours over onverharde paden, wat bijna nooit voorkomt. We kwamen ogen te kort!

Voor degenen die kozen voor een kortere wandelafstand was er de mogelijkheid om met de bus naar Fort Liefkenshoek te trekken, een parel langs de Schelde en bovendien helemaal gratis. Het fort stamt uit eind 16de eeuw en de twaalf zalen werden in de tijd van Napoleon gebouwd. Er is een heel uitgebreide interactieve tentoonstelling ingericht en in de bistro was er het streekbier Bon a Part te bekomen (wat enthousiast werd geproefd en goedgekeurd). Als uitstap een voltreffer!

Jammer voor de organisatie van deze schitterende tocht, want het bleef, wegens het slechte weer en ondanks 2 volle bussen (95 wandelaars!) bij een schamele 367 inschrijvingen, wat meer dan 1.000 wandelaars minder betekende dan voorgaande jaren.