Je kan ons bellen

011 62 15 09

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Vandaag een wandeling gekozen vertrekkende aan de voetbalkantine Excelsior te Hamont.

We waren met twee koppels en omdat ik het parcours heel goed kende en de wandeling niet te lang mocht uitvallen, heb ik gekozen voor een alternatieve wandeling van … 15 km. Iets tussen de 13 en de  19 km in, maar wel met een pauze aan De Bever.

Het weer zat deze zaterdag weer (bis) heel goed mee en onder een stralend blauwe hemel startten we aan de parking van de kantine.

Bij knooppunt 164 aan De Kiekoet merkten we een nieuwigheid op: de tractorsluis, die maakte dat we op dit stukje route geen auto’s hoefden te vrezen. Toch wel opmerkelijk dat er al een omleiding over het veld was gereden.

Dan verder naar De Warande, een oude watering waar de populieren nog populair zijn.

 

Aan het kapelletje van Onze-Lieve-Vrouw-in-de-Nood uit 1838 nog snel een kaarsje opgestoken.

Na de Jagershoef ging het via een mooi landelijk weggetje richting De Waag, een waaghuis uit de beginjaren 1770, waar het graan van de verschillende omliggende molens door beëdigde ‘wegers’ werd gewogen.

Hier ligt ook de geologische tuin, met een mooi assortiment aan gesteenten uit zeshonderd miljoen jaren van onze geschiedenis.

Ook vind je hier het planetenpad, dat loopt van parking ’t Mulke tot bijna aan de fit-o-meter.

We vervolgden de route via De Tomp en ’t Mulke om een pauze in te lassen aan De Bever, waar we uitgebreid gingen lunchen.

Na de lunch namen we de kortste route naar Beverbeek, waar we de restanten van de ingestorte schuur in het zonnetje konden waarnemen.

Daarna de kortste route terug naar ons startpunt aan de voetbalkantine.

Tijdens de hele route was er een enorm groot aanbod aan verschillende soorten paddenstoelen te zien en zoals één van onze parcoursmeesters het verwoordde: het leek wel een paddenstoelenwandeling!

Aanbevolen artikels