Je kan ons bellen

011 62 15 09

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Woensdag 18 november: een zonovergoten dag met een zacht temperatuurtje van 16 of 17 graden. Wie verwacht dit nog in de tweede helft van november? Een dag die dus echt uitnodigt om te wandelen en het parcours van 20,7 km aan het Kolisbos in Neerpelt eens te gaan verkennen. Dit is het gebied dat ook bekend staat als Rooie Pier, eens een heidegebied tussen Neerpelt en Sint-Huibrechts-Lille.

Vertrekken doe ik aan de brandtoren, Torenstraat 26. Hier ligt meteen een speelbos voor de kinderen en de parking is er erg mooi ingericht.

+

Meteen vanaf de start is er een opeenvolging van mooie brede lanen en smallere paadjes in bossen van grove den en berk.

+

+

De bossen staan er wondermooi bij in al hun herfstkleurenpracht en met een helderblauwe hemel als achtergrond.

Verderop komen we in meer open ruimtes met heel wat weides, waar de karrensporen me tussendoor leiden. Het is nog steeds de tijd van de paddenstoelen en ik merk een heel erg hoog exemplaar op: zeker voor een reus van een kabouter bestemd!

Na het oversteken van de grote baan leidt de weg me naar de gemeentelijke begraafplaats, een overweldigend gezicht met de  honderden kruisen.

Dan gaat het richting Boseind, waar ik langs het enorme sportcomplex De Roosen loop met voetbal, tennis en skaten in een hoofdrol.

Via de Bemvaartstraat  zwaaien we af naar Overpelt. Hier kronkelt de Dommel en is er een enorm opvangbekken voor overstromingen.

Via het Herent met de Willibrorduskapel  en de Prinsenloop (die hier overigens volledig droog staat) volg ik de laatste knooppunten.

Het zwarte schaap van de familie heeft ook nog wat te mekkeren, maar ik hou niet zo van gemekker en wandel snel door, terug naar het startpunt.

Een hele mooie en afwisselende tocht mede dankzij het fantastische weer!

Aanbevolen artikels