Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Deze middag eindelijk nog eens mijn wandelschoenen aangetrokken om te gaan wandelen in Holheide Overpelt. De lucht was weer (what’s in a name?) intens blauw en een aangenaam temperatuurtje van 10 à 11 graden deed de rest. Niet te geloven dat we half december al zijn gepasseerd!

De start en finish waren voorzien aan zaal Holheide op het Holven. Jammer dat er in deze coronatijden geen mogelijkheid was om iets te drinken na afloop van de wandeling. Dat mis ik toch echt wel.

Ik koos voor het langste parcours van 16,6 km.

Meteen vanaf het begin dook ik de dennenbossen in via brede paadjes.

Na het oversteken van de grote baan Lommel – Hechtel (de Napoleonweg) liep de tocht rond de plassen van de Kempische Zandgroeven Winters, waar aan de geluiden te horen nog volop gewerkt werd aan de zandwinning in dit gebied.

Honderden meters langs de IJzeren Rijn brachten me tot aan een pad langs een enorm lange weide, echt indrukwekkend lang.

Daarna langs Flanders Make, waar Bosland vlakbij een zaadboomgaard heeft aangelegd.

Verderop de ronde van de Ford autotestbaan. Deze staat officieel bekend als Ford Lommel Proving Ground of kortweg Ford lpg (ik heb een Ford, maar die rijdt op diesel en niet op lpg). Gelukkig had ik nog helemaal geen honger en hoefde ik nog niet bij te tanken.

Hier liep de wandelroute helemaal gelijk met het fietspad en dit stukje van de tocht nam behoorlijk wat tijd in beslag. En met dit heel erg mooie weer heel veel fietsers gezien op deze fietspaden!

De rest van de route ging opnieuw door de mooie bossen van Kattenbos en Holheide. Onderweg ook heel veel tochtpijlen van onze collega’s van De Bokkenrijders van Overpelt opgemerkt, die hier routes van 5 en 10 km hebben uitgezet.

Op het einde van de wandeling lagen er nog mooie speeltoestellen voor kinderen in de bossen van Holheide.

Opnieuw een prachtige namiddag al wandelend doorgebracht: een fraaie combinatie van mooie bossen en een erg mooi herfst (winter?) zonnetje!

Aanbevolen artikels