Je kan ons bellen

011 62 15 09

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Vandaag maandag 28 december mijn stoute schoenen nog eens aangetrokken voor de kerstwandeling aan de Voorste Luysmolen in Bocholt. Het was middag toen ik er vertrok voor de 18,1 km en er werden toch enkele buien voorspeld, dus moest ik een goed tempo ontwikkelen.

Weer eens jammer dat het aan de Luysmolen zo goed als uitgestorven was omdat de horeca nog steeds verplicht gesloten is. Maar de parking was toch aardig gevuld en wandelen lijkt wel de grootste volkssport te zijn geworden sinds de corona-maatregelen.

Zoals in de mail aangegeven liepen we niet op knooppunten, maar op wandelwissels. Het vertrek lag aan wissel 181. De eerste kilometers gingen over mooie bospaden en brachten me via St. Maartensheide snel tot wandelwissel 186.

Omdat ik volgens de instructies de blauwe ruiten moest blijven volgen tot aan wissel 187, hield ik deze ruiten in het vizier. Maar wissel 187 bleef maar duren en de richting was in mijn beleven ook helemaal fout. Dan maar eens de QR-code op het kaartje ingescand en toen bleek ik al twee kilometer fout te zitten. En terug nog eens twee, dat maakte al 22 in plaats van 18 km! Gelukkig nog een mooie foto van vogelkastjes aan overgehouden.

En inderdaad, vanaf wissel 186 stonden verderop de te volgen rode driehoeken aangegeven en zat ik weer op het juiste parcours. Opvallend dat het overal zo modderig was. De regen van de laatste dagen en de storm Bella hadden hun sporen nagelaten.

Bij wissel 191 hadden zich bijna alle ganzen van de omgeving verzameld. Er zaten er honderden bijeen in de weiden.

Vanaf deze wissel was het kilometerslang de oranje bollen volgen. Onderweg kwam ik langs het Woutershof en een meer bewoonde wereld (met verharde wegen).

Van het laatste en mooiste stuk van de route kon ik geen foto’s nemen: de batterij van mijn gsm plat. De wandeling op RouteYou via de QR-code verbruikt dan wel geen data, maar wel heel veel elektriciteit… Daarom heb ik van de vijvers en de beek maar enkele foto’s van afgelopen september gebruikt.

Gedurende een klein uurtje lichte regen gehad op het einde van de wandeling, maar al bij al een mooie en afwisselende wandeling. En heel veel dieren gezien onderweg: 3 blauwe reigers, 3 zilverreigers, 2 zwanen, Gallowayrunderen, paarden, ezels en honderden ganzen. Dat maakte deze wandeling meteen gans anders.

Aanbevolen artikels