Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Vertrek: Parking Wal Hamont om 13:00u

Terugreis: 21:30u Mechelen

Afstanden: 5 – 10 km

Start: School VZW KOMO – Sint-Janshof, Plattebeekstraat, 2800 Mechelen

(in de straat waar de Nekkerhal is)

Dit is de 25ste editie van hun Gouden Carolus Christmas wandeling.

Traditioneel trekken we de historische binnenstad in, gehuld in een sfeervolle verlichting richting het kerstmarktje in het Begijnhof “De Rooster”. De tocht zet zich verder naar “Brouwerij Het Anker” (waar de Gouden Carolus wordt gebrouwen): op het binnenplein is vanaf 17:30 uur een levende kerststal te bezichtigen.

De opbouw en de uitbeelding van de kerststal wordt georganiseerd door het buurtcomité van de bewoners van het Begijnhof, in samenwerking met “Het Anker”. Op de binnenplaats zullen vuurkorven geïnstalleerd worden voor een gezellige warmte, vergezeld van verschillende kleine tentjes waar men een hapje en een drankje kan verorberen.

Langs de achterkant verlaten we de brouwerij en duiken we de kleine steegjes van het Begijnhof in. Aan weerskanten zullen de steegjes verlicht zijn door allerlei kaarsen, oogverblindend mooi.

Via de rivier de Melaan gaat het de vismarkt op, waar er normaal ook een kerstmarkt is, en duiken we de Kruidtuin in, om door het park het Dijlepad te bereiken naar de sluisjes toe.

Er is een kleine lus van ongeveer 5 km en een grote lus van ongeveer 10 km.

Veel plezier!

Aanbevolen artikels