Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Vertrek: 7:00u parking De Wal Hamont (opgelet: in het jaarprogramma staat het vertrek een half uur later!)

Terugreis: 17:30u vertrek uit Thuin

Thuin is een minder bekend stadje in Henegouwen met een middeleeuws verleden, smalle steegjes en verrassend mooie hangende tuinen. En een Belfort dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat en dat we vrij kunnen bezoeken. Na de beklimming van de 194 trappen geniet je boven van een schitterend panorama over Thuin en zijn valleien.

Een bezoek aan de hangende tuinen is een must! De tuinen zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. De bouw ervan is gekoppeld aan de omwallingswerken van de stad. Langs de kronkelende kasseisteegjes ontdek je ongeveer 200 terrastuinen. Vandaag zijn ze bedekt door wijnstokken, die een zoete en natuurlijke wijn opleveren, geproduceerd door de distilleerderij van Biercée. Die gaan we natuurlijk ook een bezoekje brengen met een proeverij van een Eau de Villée. Deze terrasvormige tuinen herbergen ook een kunstroute (“Fluide”, een artistiek parcours van ongeveer 5 km), die je kennis laat maken met de middeleeuwse stad en haar verleden.

Liggend aan de samenvloeiing van de Samber en de Biesmelle is Thuin bekend als de hoofdstad van de binnenvaart. We stappen aan boord van de boot Thudo, komen er meer te weten over het beroep van schipper, de bouw van een schip, de communicatie en het leven aan boord. En we brengen een bezoek aan de schipperswijk, nog steeds grotendeels bewoond door gepensioneerde schippers .

Aanbevolen artikels