Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

 

Wandelclub WSP Heverlee-Leuven  

Vertrek: 8:00u parking De Wal Hamont

Terugreis: 16:30u

Afstanden: 4 -8-12-16 -20 km

Graag inschrijven voor 5 februari!

Het Pad van Ad

Start & Aankomst: H.-Hartinstituut, Naamsesteenweg 355, 3001 HEVERLEE

Vlak ten zuiden van Heverlee (deelgemeente van Leuven) ligt een enorm groot natuurgebied: Heverleebos, Meerdaalwoud, Mollendaalbos en Egenhovenbos vormen een boscomplex van 2.050 ha groot. Aanpalend ligt het natuurgebied De Doode Bemde, een meandergebied van de Dijle met meerdere zeer grote vijvers. Niet alles kan in één keer worden bewandeld. Deze wintertocht spitst zich toe op Heverleebos.

De kleinste aftand (5 km), ook geschikt voor rolstoelgebruikers, komt toch ook een stukje in Heverleebos.

Ook ligt het Engels Kerkhof, een oorlogskerkhof van WO II, op het parcours. Er is geen rustpost voorzien maar na 2,3 km is er een taverne waar je iets kan drinken of eten.

Engels kerkhof

De 8 km gaat dieper in het Heverleebos en komt door het arboretum. De 8 km heeft ook geen rustpost en keert ook terug via het Engels Kerkhof.

De 12 km gaat door Heverleebos tot in de rustpost in Blanden. Door open velden en holle wegen keert men terug langs het voornoemde Engels Kerkhof.

Abdij van Park

De 16 km maakt bijkomend vanuit de rustpost in Blanden een lus van 4 km door open velden en een stukje Meerdaalwoud.

De 20 km maakt een grotere lus (8 km) vanuit de rustpost in Blanden door open velden, Meerdaalwoud en de wijngaard van Château Meerdael die Vlaamse bubbels maakt.

Zowel de 16 als de 20 km keren vanuit de rustpost in Blanden terug samen de 12 km.

Arenbergkasteel

Voor de korte afsstandswandelaars is er een uitstap voorzien naar Leuven, waar een stadswandeling zal doorgaan, met onder andere een bezoek aan het Begijnhof.

Dijle bij het Groot Begijnhof
Stadhuis Leuven
 Klein Begijnhof