Je kan ons bellen

011 74 47 08

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

 

Vertrek: 07:00u parking De Wal Hamont

Terugreis: 16:30u

Afstanden: 6 – 10 – 15 – 20 – 25 – 30 km

Graag inschrijven voor 9 april!

Start: OC Parochiehuis, Sint-Gillisstraat 14 in De Klinge.

6 km en 6 km met rolstoel: We vertrekken langs de polder om daar de tulpenvelden te bewonderen. We gaan dan richting de oude spoorweg Mechelen-Terneuzen, om het nieuw aangelegd fietspad te bewandelen tot aan de rustpost De Bron op 4.5 km. Na de rust komen we op het ontspanningsplein van de Klingenaren, waar een oude treinlocomotief met wagon staat. Voor we de bossen induiken, zien we nog een klein stukje van de dodendraad, die op die plaats van 1915 tot 1918 gestaan heeft. We gaan nu een klein stukje de bossen in, om langs de kerk van De Klinge terug aan de start te komen.

Dodendraad

10 km: Volgen de 6 km tot op de rust en gaan daarna verder de Clingse bossen in. Op verschillende locaties zijn hier waterkanalen te zien die dienen om het reservewater in op te slaan. Als we de bossen uitkomen, zien we het oude Douanekantoor nog staan en gaan we richting aankomst.

15 km: Nadat we de 6 en 10 km gevolgd hebben tot de oude spoorwegbedding, gaan we linksaf richting rustpost De Eecberger. Daarna gaan we het Stropersbos in richting rustpost De Bron, waarna we het parcours van de 10 km verder volgen.

20 km: Als we met de vorige afstanden de polder inwandelen, gaat deze afstand nog verder richting Groene Dijk en de “Rattentoet”. We volgen hierna het parcours van de 15 km tot het einde van de wandeling.

25 km: Deze afstand krijgt na de rust in De Eeckberger nog een mooie lus in het Stropersbos, waarna deze terug in De Eeckberger komen om dan het parcours van de 20 km te volgen.

De 30 km hebben na een eerste rust in De Eeckberger nog een lus in de polder, om daarna de 25 km te volgen.

Voor de korte afstandswandelaars voorzien we nog een korte busuitstap (5 km) om 13:30u over de Nederlandse grens naar het versterkte stadje Hulst . Hier heb je de mogelijkheid om ofwel een gratis stadswandeling te maken of om het mooie plaatselijke museum te bezoeken (inkom €4). Om 16:15u terug verzamelen aan de bus, zodat de lange afstandswandelaars om 16:30u kunnen worden opgehaald.