Je kan ons bellen

011 62 15 09

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Onze eerste busuitstap van 2020.
Ingericht door wandelclub Bosgeuzen-Voorkempen vzw uit ’s Gravenwezel – Antwerpen.
Tocht op Nederlands-Belgisch bosgebied met Moretusbos, Stoppelbergen, Tooverberg, Keutelheide en Kraaienberg.
Afstanden: 6 – 9 – 13 – 17 -22 km.

Vertrek: 07:30u parking De Wal Hamont

Terugreis: 16:30u

Inschrijven graag voor 10 februari!

Voor alle wandelaars die een korte afstand kiezen, voorzien we om 14:00u nog een uitstap per autocar naar Park Vordenstein in Schoten.

Daar vind je een mooie oranjerietuin met de daarin gelegen parkbistro De Vlinder.

Beschrijving parcours:

Met het eeuwenoude Ravenhof als startlocatie, het bijhorende kasteelpark en de aangrenzende Moretusbossen mag je bij deze Bosgeuzen-wintertocht alvast rekenen op een zeer gevarieerde wandeling waarbij je reeds vanaf het vertrek de natuur onder de stapschoenen krijgt.

Bovenstaande geldt trouwens voor alle afstanden (6/9/13/17/22 km).

De eerste stapjes brengen je langsheen de zogenaamde Gloriëtte, een hoger staande theekoepel in Lodewijk XV-stijl waarna de 9 en 17 km-stappers voor even afsplitsen. De overige deelnemers gaan over smalle paadjes kronkelen door en langs bos, veld -en waterpartijen.

De 6 km-route neemt afscheid terwijl hun collega’s verder flaneren op de Belgisch-Nederlandse grens en via De Warande, voorbij de 40 meter hoge Huzarenberg en ’t Fort, naar de Geldberg trekken. De legende verteld dat de jonker er zijn rijkdommen onder verstopte uit schrik dat hij ze zou kwijtspelen aan de soldaten van de Franse revolutie. De Hollandse dreef en een zigzag-hoogtepad voert hen bij de rustpost in de kantine van camping De Watertoren.

Daar dient een volgende splitsing zich aan. De 17-en 22 trekken dan langs de randen van de Wildernissen, vroeger een onherbergzaam gebied, over de heuveltjes van de Stoppelbergen.

De Twaalf Weëndreef langs de Rijnbeek voert hen verder naar De Tooverberg waarbij zij een prachtige stukje heide verkennen.

Een tweede rustpost, de kantine van manege-en paardenfokkerij ‘De Dennehoeve, lonkt. Na het noodzakelijke natje en droogje gaat het verder doorheen de winterpracht.

Over de Rijnbeek op eigenzinnige wijze, doorheen en de Keutelheide en, na verbroedering met de 9 en 13km-wandelaars, via diverse dreven langs de Kraaienberg tot aan de aankomst.

De 13 km-ers pikken bij de 6 km in om er nog een ommetje aan te breien alvorens eveneens in het Ravenhof te belanden. Zij ontdekken een verborgen kasteeltuin en flaneren over de Lillodreef. Eén van de vier statige dreven trouwens die zijn gericht op vier kerken: de kathedraal van Antwerpen en de kerken van Lillo, Berendrecht en Zandvliet. Zij raken een merkwaardige ringgracht en komen na de Steentjesdreef op hun eindbestemming aan waar ze, net als alle andere stappers, naar hartelust kunnen uitblazen.

Aanbevolen artikels