Je kan ons bellen

011 62 15 09

Je kan ons mailen

contact@degrevenbroekers.be

Vertrekken op onze St. Jobswandeling kan je vanaf 07.00u.
De juiste afstanden die gewandeld kunnen worden zijn: 3,5 – 6,8 – 8,8 – 13,2 – 18,8 – en 22,6 km.
Vanaf de 13,2 km wandelen we door De Warande. Dit gebied bestaat uit een afwisselend landschap van vloeiweiden, weilanden, poelen en jonge aanplantingen van diverse loofboomsoorten. De historische bevloeiing van kalkrijk maaswater zorgt voor een diverse en weelderige groei van kruidachtige planten die diverse diersoorten aantrekt.
Vervolgens komen we langs de “geologische tuin”. Alle inheemse gesteenten zijn er uitgezet op een hoefijzervormige tijdschaal en mooi voorzien van informatiepanelen.
Iets verderop zien we de restanten van het waaghuis opgericht tussen 1771 en 1775. Hier kwamen de boeren van de omliggende gemeenten om hun graan te laten wegen.
Verderop de wandeling komen we langs de Tomp.
Tegenwoordig is men van mening dat de Tomp de gemetselde romp van een torenmolen is. Torenmolens waren versterkt en konden zo het inkomen van de Heer garanderen in woelige tijden. De molen was in 1630 al buiten gebruik. De molentheorie zou volgen uit een vergelijking van de Tomp met een soortgelijke toren te Well. De Tomp werd als slottoren gerestaureerd in 1968. De naam is afgeleid van ’teump’, wat ‘spits’ betekent.
De langste afstanden steken nog de grens over en passeren hierbij een reconstructie van de Dodendraad.
Sinds 2000 staat in Hamont-Achel een reconstructie van “Den droad” zoals deze in de volksmond wordt genoemd. In 2015 werd er even verderop nog een nieuwe constructie toegevoegd met een lengte van bijna 200 meter. Langsheen deze reconstructies staan infoborden die je extra info verstrekken over de oorspronkelijke constructie uit 1916, tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Onze wandelingen gaan hoofdzakelijk over onverharde wegen en paden.

We zijn er zeker van dat jullie een aangename wandeldag gaan beleven!

Aanbevolen artikels